eHealth oplossingen in de zorg

eHealth oplossingen in de zorg

Twee belangrijke ontwikkelingen in de Nederlandse zorg waar we de komende tijd rekening mee moeten houden, zijn een sterk toenemende vergrijzing en de noodzaak of behoefte om langer zelfstandig (thuis) te wonen. Op 1 januari 2020 telde Nederland 3.392.555 inwoners ouder dan 65 jaar. Dat is 19,5 procent van de bevolking. In 2020 was de grijze druk 33 procent. Dit betekent dat op elke 65-plusser er 3 mensen in de werkzame leeftijd (20 tot 65 jaar) zijn. De verwachting is dat dit de komende jaren zal toenemen tot bijna 50 procent.* Door deze ontwikkeling komen veel (zorg)organisaties voor een uitdaging te staan.

*Bron: CBS.

eHealth

Een deel van de oplossing, om zowel de werkdruk van het zorgpersoneel te verlagen als de zelfstandigheid van de cliënt te stimuleren, ligt bij de inzet van eHealth oplossingen. eHealth technologie helpt cliënten zelfstandig(er) te leven en professionals hun werk beter te doen. Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van zorg en technologie kunnen daarnaast bijdragen aan de zelfredzaamheid van de cliënt.

Maar hoe zorg je dat zorgprofessionals op de hoogte blijven van de snelle ontwikkelingen op het gebied van zorgtechnologie? Hoe zorg je dat productkennis gedeeld kan worden tussen zorgprofessionals? En hoe voorkom je dat de inzet van innovatieve zorghulpmiddelen de werkprocessen van zorgprofessionals juist bemoeilijkt in plaats van verbetert.

De Thuisleefbieb software

De Thuisleefbieb is software, speciaal ontwikkeld om de uitleen en het voorraadbeheer van zorgtechnologie en zorghulpmiddelen te regelen. Het helpt de (zorg)organisatie bij het bijhouden van de administratie (uitleen en voorraadbeheer), de kennisdeling binnen de organisatie en de adaptatie van het gebruik van innovatieve zorghulpmiddelen. Meerdere vliegen in een klap dus!

De Thuisleefbieb in het kort:

  • Een bibliotheek-oplossing (SaaS) met productuitleen, locatie-inzicht en notificaties.
  • Een productdatabase met zorgtechnologie en innovatieve zorghulpmiddelen.
  • Een digitaal voorraadsysteem.
  • Een reviewmodule.
  • Mobile en tablet friendly.
  • Role-based access control.

Benieuwd of de Thuisleefbieb software ook wat voor jouw organisatie is? Neem dan hier contact met ons op of vraag een gratis demo aan.

 

Delen op Social Media!

Volgende bericht

Want we hebben je nog zo veel meer te vertellen!