Thuisleefbieb software ondersteunt Zorg Innovatie Bieb

Thuisleefbieb software ondersteunt Zorg Innovatie Bieb

 

1 juli zijn we gestart met de implementatie van de Thuisleefbieb bij Het Zorg Innovatie Huis en is sinds begin deze maand zijn we live! Het Zorg Innovatie Huis is een regionaal initiatief van Amaris Zorggroep, Rosa Spier Huis en Inovum waar elf zorginstellingen in de regio gebruik van maken. In het huis kun je onder andere de beste en slimste innovaties binnen de ouderenzorg testen en ervaren. Vandaag maken we kennis met Merlijne Sonneveld, Manager Innovatie bij Amaris Zorggroep.

Regionale zorg

Het Zorg Innovatie Huis is een plek in de regionale zorgsector die zorgprofessionals en cliënten inspireert en zorginnovatie tastbaar maakt. Merlijne vertelt dat het Zorg Innovatie Huis ontstaan is vanuit de vraag uit de regio naar een leeromgeving voor innovaties binnen de zorg. “Er is nog veel te doen en tegelijkertijd zitten we in onze regio nu in een mooie flow om met elkaar en voor onze cliënten sociale en technologische innovaties duurzaam te gaan toepassen. Onze regionale Zorg Innovatie Bieb gaat hierin ondersteunen.”

De Zorg Innovatie Bieb

In het Zorg Innovatie Huis kunnen zorgprofessionals en cliënten een aantal van de innovatieve producten lenen om te onderzoeken wat de toegevoegde waarde in de eigen werk- of leefomgeving is. “Samen met de Thuisleefbieb gaan we het uitleenproces versimpelen en professionaliseren. We willen een betere kwaliteit van leven voor ouderen op het gebied van welzijn en autonomie,” aldus Merlijne. Door het versimpelen van het uitleenproces ontstaat er meer ruimte om nieuwe dingen te proberen en zorgt het voor een verbreding van de kennis bij zowel de professional als de cliënt. Merlijne vertelt: “Ik ben ervan overtuigd dat je niet alleen naar een innovatief product moet kijken, maar dat je het moet beleven, aanraken, zien en horen. Met onze Bieb bieden we onze cliënten en medewerkers de mogelijkheid om diverse zorginnovaties effectief uit te proberen. Betere zorg en beter leven voor onze cliënten, dat is waar wij ons hard voor maken.”

Wil je meer weten over andere organisaties die werken met de Thuisleefbieb? Bekijk dan onze klantenpagina. Benieuwd naar de Thuisleefbieb en wat het voor jouw organisatie kan betekenen? Klik dan hier om meer te lezen over onze software en vraag een gratis demo aan.

 

Delen op Social Media!

Volgende bericht

Want we hebben je nog zo veel meer te vertellen!