Thuisleefbieb TOP online

Thuisleefbieb TOP online

Oktober 2021 zijn we gestart met de implementatie van de Thuisleefbieb TOP online bij ouderenzorgorganisatie Vitalis WoonZorg Groep. Vitalis WoonZorg Groep levert op 24 locaties, voornamelijk in Eindhoven, onder andere intramurale zorg, extramurale zorg in hun eigen complexen en Geriatrische Revalidatiezorg. Vandaag maken we kennis met Charlotte Uil, adviseur Innovatie en Bente van Pinxteren, projectmedewerker Innovatie bij Vitalis WoonZorg Groep. Zij praten ons bij over de Thuisleefbieb TOP online.

Belang van technologie

Vitalis WoonZorg Groep vindt inzet van technologie erg belangrijk. Het helpt om de kwaliteit van leven voor cliënten te verhogen en ondersteunt daarbij hun visie: ‘de kunst van het gelukkig oud zijn’. Daarnaast helpt technologie bij efficiëntere zorg inzet om tegemoet te komen aan het personeelstekort in de zorg.

Op het gebied van technologie is bij medewerkers vaak veel onbekendheid. ‘Welke producten zijn er?’ en ‘Hoe kom ik aan die producten?’ zijn vragen die bij medewerkers spelen, vertelt Bente. “Op één locatie zijn we daarom met een Technologische Ontdek Plek (TOP) begonnen om laagdrempelig te leren innoveren. De technologische producten die daar aanwezig zijn, kunnen worden uitgeleend om uit te proberen. Zo kan eerst ervaring opgedaan worden en beoordeeld worden of de innovatie ook echt meerwaarde oplevert voor een cliënt. Daarna kan besloten worden om het product aan te schaffen.” Aldus Charlotte.

Technologie voor iedereen

Daarnaast heeft Vitalis WoonZorg Groep op elke locatie een team zorgtechnologie opgezet met enthousiaste medewerkers die het leuk vinden om met innovaties aan de slag te gaan. Belangrijk hierbij is dat het niet alleen zorgmedewerkers betreft, elke medewerker met interesse mag meedoen. Voorheen werd de uitleen innovatieve producten via Team Innovatie gedaan. Hierdoor bleef de kennis over innovatieve producten binnen de organisatie beperkt.

Thuisleefbieb TOP online

“Met de komst van Thuisleefbieb heeft Vitalis WoonZorg Groep een TOP online. Alle medewerkers hebben toegang tot deze website. Ze hebben overzicht van welke technologieën er binnen Vitalis WoonZorg Groep ingezet worden en of het product beschikbaar is voor uitleen. Daarna kunnen ze die uitleenactie zelf inzetten. Behalve dat men nu meer zicht krijgt op technologische producten, doet men ook ervaring en kennis op.” Vertelt Charlotte. Door deze technologische producten uit te proberen bij cliënten, ontdekken medewerkers wat wel of niet geschikt is voor welke cliënt. Inzet van technologie is vaak maatwerk. Elke locatie is anders door de mix van cliënten, maar ook van het personeel. Doordat TOP online voor elke medewerker (ook als dit geen zorgprofessional is) toegankelijk is, kan iedereen een innovatie starten. Gewoon doen, zien en ervaren zijn hierbij belangrijke stappen.

TOP online is vanaf januari 2022 breed ingezet binnen Vitalis WoonZorg Groep en is met enthousiasme ontvangen, de ervaringen zijn positief. Alle locaties kunnen er gebruik van maken en dat gebeurt ook steeds vaker. Na anderhalve maand in gebruik te zijn, worden al gemiddeld twee uitleenacties per week ingezet.

thuisleefbieb top online

Meer weten over de Thuisleefbieb? Bekijk dan de functionaliteiten op onze website. Thuisleefbieb is een softwareoplossing van Thuisleefgroep

Delen op Social Media!

Volgende bericht

Want we hebben je nog zo veel meer te vertellen!