Thuisleefgids gaat samenwerking aan met BEE-IDEAS!

Thuisleefgids gaat samenwerking aan met BEE-IDEAS!

Utrecht, 3 augustus 2020 – Duurzaam softwareproject BEE-IDEAS in Utrecht draagt bij aan toegankelijke en laagdrempelige zorginnovatie voor zorgprofessionals.

De initiatiefnemers voor dit project, Stichting BEE-IDEAS en Thuisleefgids, zijn een samenwerking aangegaan om de doorontwikkeling voor de Thuisleefbieb, de alles-in-1 bibliotheek voor zorginnovatie​, te bouwen.

De Thuisleefbieb betreft een softwareoplossing die voorziet in een test- en voorraadsysteem voor eigen zorginnovatie en een review module waar zorgtechnologie gerankt en beoordeeld wordt. Zorgorganisaties kunnen hiermee hun eigen voorraad van zorgtechnologie geautomatiseerd beheren in een gebruiksvriendelijk voorraadsysteem. Zo ontstaat er een uniforme werkwijze voor het testen en inzetten van zorgtechnologie, zodat innovatiemanagers en zorgprofessionals niet bij elk nieuw product zelf het wiel hoeven uit te vinden. Men kan zo gemakkelijk technologie lenen, testen en reviews van producten lezen, maken en delen.

Het development team van Stichting BEE-Ideas is voor het Thuisleefbieb-project gevestigd op de Maliebaan in Utrecht en zij hebben de afgelopen maanden gebouwd aan dit innovatieve project.

Stichting BEE-Ideas ontwikkelt software met impact op mens, maatschappij en milieu. Alle initiatieven voldoen aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Stichting BEE-Ideas werkt landelijk met UWV aan gemeentes aan het activeren van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in de ICT middels het sociaal innovatie plan. Kijk hier de video over de visie van BEE-Ideas op sociale innovatie.

“Samen met Thuisleefgids en het project de Thuisleefbieb zetten we in op sociale innovatie en maken we software met impact” Benjamin Truijen, Managing Director van Stichting BEE-Ideas.

Thuisleefgids heeft met de Thuisleefbieb als missie het gebruiken en reviewen van zorginnovatie te bevorderen. Ze willen het testen en inzetten van nieuwe zorgtechnologie laagdrempelig en toegankelijk maken, om zo het leven van de zorgprofessional en mensen met een zorgvraag te vergemakkelijken. We vinden het mooi dat we deze software hebben kunnen ontwikkelen voor een maatschappelijk zorgdoel, samen met een ontwikkelpartner die ook een maatschappelijke insteek kiest. Zo snijdt het mes aan twee kanten!

“We zijn erg blij dat we in BEE-Ideas een ontwikkelpartner hebben gevonden om het reviewen van zorginnovaties echt te laten slagen” Ilse Schoormans, CEO en oprichter van Thuisleefgids.  

 Over Thuisleefgids

De Thuisleefbieb is een initiatief van Thuisleefgids. Bij Thuisleefgids bieden wij mensen met een zorgvraag, mantelzorgers en professionals een zo optimaal en onbezorgd mogelijk leven. Door het bevorderen van kennis, zelfmanagement en persoonsgerichte zorg kunnen mensen met een zorgvraag langer zelfstandig, veilig en plezierig thuis blijven wonen. We gidsen mensen door het oerwoud van de zorg en optimaliseren de zorgketen. ​

​Op ons onafhankelijke platform voor consumenten en met onze software-oplossingen voor professionals (www.thuisleefbieb.nl en www.thuisleefwijzer.nl) krijgt men persoonsgericht advies met betrekking tot vergoedingen, zorghulpmiddelen en zorgtechnologie. Meer informatie vind je op www.thuisleefgids.nl

Delen op Social Media!

Volgende bericht

Want we hebben je nog zo veel meer te vertellen!