Hier lees je alles over

Uitleensoftware

In de zorg wordt vaak gebruik gemaakt van (zorg) hulpmiddelen, zoals innovatieve robots. Uitleensoftware kan hierbij helpen.

Veel organisaties zijn op zoek naar manieren om het uitleenproces overzichtelijk en efficiënter in te regelen. Wat zijn de mogelijkheden van uitleensoftware en kan het wat betekenen voor jouw organisatie?

Benieuwd naar uitleensoftware voor Gemeenten, Zorgorganisaties, Living Labs of de VG sector? Je leest het via de link!

zorgtechnologie

Wat is uitleensoftware?

Met uitleensoftware kunnen organisaties het proces van uitlenen gemakkelijk stroomlijnen, automatiseren en beheren. Organisaties kunnen beter het uitleenproces volgen, controleren en daardoor ook efficiënter maken. Daarnaast biedt het een aantal andere voordelen zoals het genereren van rapportages over het uitlenen, informatie over de hulpmiddelen en de mogelijkheid voor gegevensbeheer.

Hoe gebruik je uitleensoftware?

Met uitleensoftware beheer je gemakkelijk de productvoorraad van jouw organisatie. Zo is de administratie bijwerken een fluitje van een cent en ben je nooit meer iets kwijt!

Er wordt een speciale online omgeving gecreëerd voor jouw organisatie. Hierin staat een productdatabase met een breed assortiment aan producten. Er zijn diverse mogelijkheden voor accountbeheer; bepaal zelf wie een gebruikersaccount krijgt en wie de rol van beheerder. Nadat de uitleensoftware is ingericht en er gestart is met het uitlenen, kunnen er via de uitleensoftware verschillende rapportages & analyses worden gedraaid. Bijvoorbeeld om te zien welke producten het populairst zijn of welke gebruikers de meeste items uitlenen.  Door te investeren in uitleensoftware kan er beter worden ingespeeld op de behoefte van de gebruikers en behoud je zelf het overzicht.

zorgtechnologie1

Wat zijn de voordelen van uitleensoftware?

Nog even de belangrijkste voordelen op een rij:

  • Efficiëntie & gebruiksvriendelijk; met uitleensoftware kun je het beheer van items die worden uitgeleend automatiseren, waardoor de administratieve taken worden verminderd. Dit bespaart tijd en geld en verhoogt de efficiëntie van het uitleenproces. Gebruikers krijgen een betere ervaring met uitlenen vanwege de overzichtelijke productdatabase.

  • Digitale productdatabase; hierin vinden gebruikers een breed assortiment van producten en productinformatie.

  • Beveiliging; uitleensoftware kan ook helpen bij het beveiligen van uitgeleende producten en kan helpen bij het terugvinden van verloren items.

  • Gegevensbeheer; de uitleensoftware maakt het eenvoudig om gegevens te beheren en biedt inzicht in het uitleenproces. Men kan nauwkeuriger bepalen welke producten zijn uitgeleend aan wie en mochten er verschillende locaties zijn, wordt dit overzichtelijk aangegeven in magazijnen.

Interesse? Neem contact met ons op of boek een demo

Neem contact met ons op en we vertellen je graag wat de Thuisleefbieb voor jouw organisatie kan doen. Heb je liever direct contact?

  • Europalaan 500, 3526 KS Utrecht

  • info@thuisleefbieb.nl

  • (033) – 330 25 08