De Thuisleefbieb voor organisaties binnen de

VG sector

VG-sector en het gebruik van Thuisleefbieb

De Thuisleefbieb is gebruiksvriendelijke software (SaaS-oplossing) die het uitlenen van innovatieve producten en zorgtechnologie en het beheren van de voorraden overzichtelijk en makkelijk maakt.

Het biebsysteem geeft daarnaast inzicht in gebruikersreviews van zorgprofessionals, ook uit andere organisaties. Daardoor beschik je direct over relevante informatie over het product en de productkwaliteit.

De voordelen van de Thuisleefbieb voor de VG-sector

 • Een verbeterd uitleen proces
  Productinformatie gebundeld op een site

 • Direct in te zetten binnen jouw VG organisatie
  Razendsnel online met een zeer laagdrempelige implementatie.

 • Tijdsbesparing
  Geen kostbare tijd meer besteden aan het papierwerk.

 • Optimale kennisdeling
  Krijg inzicht in de kwaliteit van hulpmiddelen door gebruikerservaringen.

 • Onafhankelijk en schaalbaar
  Mogelijkheid tot het aanbieden van een breed assortiment.

Onze software voor VG-sector

Steeds vaker wordt technologie ingezet als ondersteuning bij zorg en zelfredzaamheid. Ook in de VG-sector wordt steeds meer gebruik gemaakt van technologie binnen één van de zes meest voorkomende thema’s: dagstructuur, lekker slapen, begrepen worden, veiligheid in de woning, sociale contacten en zelfredzaamheid. Inzet van deze (innovatieve) technologie moet hierbij waarde toevoegen en ondersteuning bieden voor de cliënt en/of (mantel)zorger. Ondersteuning is gericht op zelfredzaamheid en participatie en is nodig om enerzijds zelfredzaamheid te vergroten en anderzijds (te) moeilijke taken over te nemen. Maar welk hulpmiddel of welke techniek past bij welke hulpvraag?

Vooral binnen de VG-sector is het van belang dat technologie op maat ingezet wordt. Kiezen van het juiste hulpmiddel is in de praktijk vaak best lastig. Goede informatie over de functionaliteit, vergelijken, uitproberen in de eigen woonomgeving en context van de cliënt zijn belangrijke stappen bij het vinden van het juiste hulpmiddel.

De Thuisleefbieb ondersteunt daarin! Onze software werkt namelijk online, in een afgeschermde bieb-omgeving, speciaal ingericht voor jouw innovatietraject. Met de producten en diensten die jullie graag met cliënten willen testen. De producten zijn voorzien van gebruikerservaringen van andere zorgprofessionals.

Ik wil meer weten!
Gebruiker aan het woord
Zorg Innovatie Bieb

Het Zorg Innovatie Huis is een regionaal initiatief van Amaris Zorggroep, Rosa Spier Huis en Inovum waar elf zorginstellingen in de regio gebruik van maken. In het huis kun je onder andere de beste en slimste innovaties binnen de ouderenzorg testen en ervaren.

Merlijne Sonneveld, Manager Innovatie bij Amaris Zorggroep, vertelt dat het Zorg Innovatie Huis ontstaan is vanuit de vraag uit de regio naar een leeromgeving voor innovaties binnen de zorg.

In het Zorg Innovatie Huis kunnen zorgprofessionals en cliënten een aantal van de innovatieve producten lenen om te onderzoeken wat de toegevoegde waarde in de eigen werk- of leefomgeving is. “Samen met de Thuisleefbieb willen we het uitleenproces versimpelen en professionaliseren. We willen een betere kwaliteit van leven voor ouderen op het gebied van welzijn en autonomie,” aldus Merlijne. Door het versimpelen van het uitleenproces ontstaat er meer ruimte om nieuwe dingen te proberen en zorgt het voor een verbreding van de kennis bij zowel de professional als de cliënt. Merlijne vertelt: “Ik ben ervan overtuigd dat je niet alleen naar een innovatief product moet kijken, maar dat je het moet beleven, aanraken, zien en horen. Met onze Zorg Innovatie Bieb bieden we onze cliënten en medewerkers de mogelijkheid om diverse zorginnovaties effectief uit te proberen. Betere zorg en beter leven voor onze clienten, dat is waar wij ons hard voor maken.”

Interesse?

Heb je interesse in de Thuisleefbieb? Vraag hier meer informatie op!

Ik wil meer weten
Deze organisaties werken met de Thuisleefbieb