De Thuisleefbieb voor

Zorgorganisaties

Zorgorganisaties en het gebruik van Thuisleefbieb

De Thuisleefbieb is gebruiksvriendelijke software (SaaS-oplossing) die het uitlenen van innovatieve producten en zorgtechnologie en het beheren van de voorraden overzichtelijk en makkelijk maakt.

Het biebsysteem geeft daarnaast inzicht in gebruikersreviews van zorgprofessionals, ook uit andere organisaties. Daardoor beschik je direct over relevante informatie over het product en de productkwaliteit.

De voordelen van de Thuisleefbieb voor zorgorganisaties

 • Gebruiksvriendelijke software die werkt als een bibliotheeksysteem (SaaS)
  Productinformatie gebundeld op een site

 • Direct in te zetten binnen jouw zorgorganisatie
  Razendsnel online met een zeer laagdrempelige implementatie.

 • Tijdsbesparing
  Geen kostbare tijd meer besteden aan het papierwerk.

 • Optimale kennisdeling door reviewmodule
  Krijg inzicht in de kwaliteit van hulpmiddelen door gebruikerservaringen.

 • Digitaal productdatabase met zorgtechnologie.
  Mogelijkheid tot het aanbieden van een breed assortiment.

Onze software voor zorginstellingen

Innovatieve zorghulpmiddelen en zorgtechnologie kunnen een positieve bijdragen leveren aan de zelfredzaamheid van (thuiswonende) mensen. De inzet van deze innovatieve producten kan tevens zorgen voor werkdrukvermindering in de zorg. Maar welk hulpmiddel of welke techniek past bij welke hulpvraag?

Veel zorgorganisaties faciliteren de uitleen van deze middelen. Zo kan er getest worden welk product of welke innovatie geschikt is. Maar de administratie rondom die uitleen levert vaak onnodig veel werk op.

Dat kan anders, vinden wij! Onze software werkt namelijk gewoon online, in een afgeschermde bieb-omgeving, speciaal ingericht voor jouw organisatie. Met de producten en diensten die jullie graag met cliënten willen testen. De producten zijn voorzien van gebruikerservaringen van andere zorgprofessionals, ook buiten jouw organisatie.

Ik wil meer weten!
Gebruiker aan het woord
Het Zorg Innovatie Huis

Het Zorg Innovatie Huis is een regionaal initiatief van Amaris Zorggroep, Rosa Spier Huis en Inovum waar elf zorginstellingen in de regio gebruik van maken. In het huis kun je onder andere de beste en slimste innovaties binnen de ouderenzorg testen en ervaren.

Merlijne Sonneveld, Manager Innovatie bij Amaris Zorggroep, vertelt dat het Zorg Innovatie Huis ontstaan is vanuit de vraag uit de regio naar een leeromgeving voor innovaties binnen de zorg.

In het Zorg Innovatie Huis kunnen zorgprofessionals en cliënten een aantal van de innovatieve producten lenen om te onderzoeken wat de toegevoegde waarde in de eigen werk- of leefomgeving is. “Samen met de Thuisleefbieb willen we het uitleenproces versimpelen en professionaliseren. We willen een betere kwaliteit van leven voor ouderen op het gebied van welzijn en autonomie,” aldus Merlijne. Door het versimpelen van het uitleenproces ontstaat er meer ruimte om nieuwe dingen te proberen en zorgt het voor een verbreding van de kennis bij zowel de professional als de cliënt. Merlijne vertelt: “Ik ben ervan overtuigd dat je niet alleen naar een innovatief product moet kijken, maar dat je het moet beleven, aanraken, zien en horen. Met onze Zorg Innovatie Bieb bieden we onze cliënten en medewerkers de mogelijkheid om diverse zorginnovaties effectief uit te proberen. Betere zorg en beter leven voor onze clienten, dat is waar wij ons hard voor maken.”

Interesse?

Heb je interesse in de Thuisleefbieb? Vraag hier meer informatie op!

Ik wil meer weten
Deze organisaties werken met de Thuisleefbieb