Waarom kiezen voor de Thuisleefbieb?

Waarom kiezen voor de Thuisleefbieb?

De Thuisleefbieb is een SaaS-oplossingsplatform, ontwikkeld als antwoord op een aantal veelgehoorde behoeftes uit het werkveld:

  1. We lenen wel eens producten uit aan medewerkers, maar die worden niet meer ingeleverd of raken kwijt;
  2. we zijn erg veel tijd kwijt aan het bijhouden van alle hulpmiddelen die we uitlenen in een Excellijst en bellen naar medewerkers om spullen weer terug te krijgen;
  3. we zouden graag zorgtechnologie in willen zetten om te kijken of we efficiënter kunnen werken, maar weten niet welke hulpmiddelen geschikt zijn;
  4. we horen wel eens dat andere organisaties pilots doen met dezelfde zorgtechnologie als wij, maar we weten vaak van elkaar niet wat de uitkomst is;
  5. als medewerkers hebben we geen idee welke hulpmiddelen binnen de organisatie beschikbaar zijn om in te kunnen zetten.

Zelf kiezen welk product geschikt is

In de Thuisleefbieb worden de producten in een catalogus aangeboden aan de medewerkers. Zij kunnen zelf op zoek gaan naar een product dat past bij een casus. Na het lezen van de productcontent en review informatie, kan een medewerker zelf het product reserveren voor een bepaalde periode. De medewerker wordt vlak voor het einde van de leen periode automatisch gevraagd om het hulpmiddel weer in te leveren en zijn ervaringen met betrekking tot het gebruik te delen. De ervaring van de gebruiker is vervolgens anoniem te lezen voor alle Thuisleefbieb gebruikers, ook buiten jouw organisatie. Op die manier leren we van elkaars ervaring en bouwen we samen aan kennis met betrekking tot de bruikbaarheid van zorghulpmiddelen.

Minder administratie

Wanneer een medewerker een product uit de catalogus geboekt heeft, komt deze boeking automatisch terug in het boekingsoverzicht bij de persoon die namens de organisatie het beheer van de Thuisleefbieb doet. Iedere boeking heeft een aantal proces stappen van aanvraag tot en met inleveren. Hierbij kunnen automatische mails verstuurd worden om de gebruiker van updates te voorzien. Dit bespaart een hoop administratieve handelingen voor de beheerder!

Leren van elkaar

Naast het inzetten als boekingssysteem, kan de Thuisleefbieb ook gebruikt worden als uitgebreide kennisbank. Hierbij kan de medewerker bekijken welke producten beschikbaar zijn, inzien wat de bruikbaarheid is en microlearnings per product bekijken mocht het gebruik nog niet bekend zijn bij de medewerker. Zo leren we van elkaar en zorgen we voor optimale kennisdeling zonder onnodig veel administratieve lasten!

Ook weten hoe de Thuisleefbieb bij jouw organisatie kan helpen? Neem contact met ons op en wij laten het je graag zien!  

Delen op Social Media!

Volgende bericht

Want we hebben je nog zo veel meer te vertellen!