Wat is een SaaS-oplossing?

Wat is een SaaS-oplossing?

Tegenwoordig maken veel bedrijven gebruik van SaaS-oplossingen. Maar wat is het eigenlijk? Software as a Service (SaaS) is een licentie en distributiemodel voor de levering van software via het internet. In plaats van zelf een softwareoplossing (laten) bouwen en beheren, wordt dit bij een SaaS-oplossing door de leverancier van de software gedaan. Je betaalt alleen een licentie voor het gebruik ervan, als een service dus! Het voordeel van een SaaS-oplossing is dat de leverancier ervoor zorgt dat de software altijd beschikbaar is en steeds nieuwe updates en functionaliteiten krijgt. Daarnaast hoef je geen ingewikkelde software te downloaden, omdat het gewoon via het internet verkrijgbaar is.

Voorbeelden van SaaS-oplossingen

Bekende voorbeelden van SaaS-producten die jij misschien zelf ook gebruikt zijn Spotify en Netflix. Je betaalt een maandelijkse bijdrage om gebruik te mogen maken van de software. De leveranciers zorgen ervoor dat je een prettige ervaring hebt met het platform en dat jij steeds de nieuwste muziek en films tot je beschikking hebt. Zo kun je optimaal genieten, zonder gedoe en updates.

SaaS-oplossing in de zorg

Ook binnen de zorg zijn verschillende SaaS-oplossingen mogelijk. Hier is het fijn als jij als zorgpartij of gemeente zelf kan focussen op datgene waar jullie hart ligt, namelijk zo goed mogelijk ondersteunen van de cliënt of inwoner. En niet onnodig tijd kwijt zijn aan het ontwikkelen en bijhouden van IT. Met een SaaS-oplossing voorkom je:

  • Dat kostbare tijd verloren gaat aan uitzoeken wat wel & niet werkt;
  • Dat je het wiel opnieuw moet uitvinden, in plaats daarvan leer je van andere die je voor gingen;
  • Dat je tijd kwijt bent aan updates en softwaredoorontwikkeling.

Thuisleefbieb als SaaS-oplossing

De SaaS-oplossing Thuisleefbieb is speciaal ontwikkeld om ervaringen en kennis over (innovatieve) zorghulpmiddelen te vergroten. Wanneer jij gebruik maakt van de Thuisleefbieb kun je gelijk van start. Daarnaast blijf je altijd up-to-date omdat wij zorgen voor het onderhoud en de nieuwste functionaliteiten. Samen met alle andere Thuisleefbieb gebruikers deel je ervaringen over de geteste producten.

Voordelen van Thuisleefbieb

  1. Je bent als organisatie of gemeente niet zelf verantwoordelijk voor het bouwen en onderhouden van de Thuisleefbieb software.
  2. De Thuisleefbieb is een applicatie die altijd beschikbaar is, zonder dat je er zelf zorgen over hebt. Bij problemen is de Thuisleefbieb supportdesk tot je beschikking.
  3. Je bent in no-time online als je Thuisleefbieb gebruiker (klant) wil worden.
  4. Met de Thuisleefbieb applicatie kun je klein beginnen en makkelijk opschalen door een modulaire opzet binnen ons systeem. Zo kun je eerst de software kleinschalig testen, waarna je dit kunt uitrollen over de gehele organisatie.
  5. Je profiteert van doorontwikkeling binnen het Thuisleefbieb platform zonder dat je er zelf iets voor hoeft te doen.

Meer informatie over wat de Thuisleefbieb software voor jouw organisatie kan doen? Bekijk onze overige functionaliteiten hier of vraag een vrijblijvende demo aan!

Delen op Social Media!

Volgende bericht

Want we hebben je nog zo veel meer te vertellen!